// Intrebari frecvente despre membri si imprumuturi-C.A.R. Profamilia- I.F.N. Galati

Eu pot deveni membru C.A.R. Profamilia I.F.N. Galați ?

Dacă aveți minim 18 ani şi maxim 70 ani, sunteți salariat sau pensionar, aveți domiciliul în județul Galați sau locul de muncă în județul Galați, vă puteți înscrie ca membru C.A.R.
Un membru CAR cotizează lunar la fondul său social şi la fondul pentru ajutor de deces.
În momentul în care solicitați un împrumut vi se solicită garanți salariați sau pensionari .

Ce avantaje am fiind membru la C.A.R. Profamilia?

In baza fondului social puteți solicita împrumuturi în valoare de maxim 6 X fondul social constituit pentru sume de pana la 10.000 lei sau de 7 X fondul social pentru sume ce depăşesc 10.000 lei şi până la 25.000 lei.
La soldul mediu anual al fondului social constituit se acordă la sfârșitul anului un beneficiu (în 2015 a fost 7% calculat la soldul mediu al fondului social).
In baza cotizației la fondul de ajutor de deces, urmașii membrului C.A.R. beneficiază de ajutor de deces nerambursabil în funcţie de vechimea membrului decedat şi de categoria de drepturi în care se afla membrul la data decesului.

Ce îndatoriri am ca membru C.A.R. Profamilia?

Ca membru C.A.R. aveți obligația de a cotiza lunar la fondul social și la fondul pentru ajutor de deces. Limitele minime și maxime ale acestor cotizații sunt stabilite prin Normele Financiare.

Pot achita datoria rămasă cu fondul social?

DA. Este permisă compensarea integrală a unui împrumut aflat în derulare numai dacă fondul social constituit este mai mare decât soldul datoriei.
Dacă nu se doreşte păstrarea calităţii de membru se consideră o retragere a fondului, caz în care se reţine contribuţia de retragere stabilită în Normele Financiare.
Dacă se doreşte păstrarea calităţii de membru se depune o cerere în acest sens, nu se reţine contribuţia de retragere, dar membrul se obligă să rămână înscris cel puţin un an de zile, iar fondul social rămas să fie cel puţin 20% din suma compensată.

După ce am beneficiat de un împrumut îmi pot lua fondul social înapoi?

Fondul social se poate restitui, în condițiile prevăzute de Normele Financiare, doar în momentul în care vă retrageți ca membru din C.A.R., aceasta însemnând că nu mai beneficiați de nici unul din serviciile oferite de C.A.R..

Pot solicita restituirea unei părţi din fondul meu social și să rămân membru?

NU. Restituirea fondului social se face doar integral și doar în momentul în care solicitați retragerea din C.A.R.